Airconditioning & Warmtepompen

Wij zijn gespecialiseerd in airconditioning, warmtepomp en VRF / VRV-systemen voor bedrijven én particulieren. Er zijn verschillende soorten en modellen. Ten eerste wordt het vermogen bepaald afhankelijk van de grootte van de ruimte. Vervolgens kiest u voor een split systeem (voor één ruimte) of multi split systeem (voor meerdere ruimtes). Kijk hieronder voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wij werken voornamelijk met de merken Mitsubishi Electric en Daikin omdat wij hier goede ervaringen mee hebben. Mocht u een andere specifieke wens hebben is dit altijd bespreekbaar.

Single Split

Wanneer het één ruimte betreft wordt er gekozen voor een single split. Een single split is een airconditioning systeem met één buitenunit en één binnenunit. Ideaal om één ruimte te koelen of te verwarmen.

Een binnenunit is leverbaar in de volgende uitvoeringen:

Wand-unit, vloer-unit, plafondonderbouw-unit, cassette-unit en kanaal-unit.

Eenvoudig te bedienen via een draadloze afstandsbediening.

Multi Split

Wanneer het meerdere ruimtes betreft wordt er gekozen voor een multi split.

Bij een multi split kunnen er meerdere binnenunits gekoppeld worden aan één buitenunit. Met ­één buitenunit kunnen maximaal 5 ruimtes gekoeld of verwarmd worden.

De binnenunits zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen.

Wand-unit, vloer-unit, plafondonderbouw-unit, cassette-unit en kanaal-unit.

Eenvoudig te bedienen via een draadloze afstandsbediening of vaste bediening. Wel moeten alle binnenunits in dezelfde modus draaien: allemaal koelen of allemaal verwarmen.
Eenvoudig te bedienen via een draadloze afstandsbediening.

VRF / VRV systeem

Voor het koelen of verwarmen van meer dan 5 ruimtes (kantoren, hotels, etc.) gebruiken we een VRF / VRV systeem.

-VRF staat voor Variable Refrigerant Flow.

-VRV staat voor Variable Refrigerant Volume.

Variabel Refrigerant betekent een variabel volume aan koudemiddel. De hoeveelheid koudemiddel per binnenunit kan variëren.

Deze systemen bestaan uit één of meerdere buitenunit(s) en meerdere binnenunits die kunnen koelen of verwarmen (warmtepomp). Het is ook mogelijk om gelijktijdig en afzonderlijk van elkaar te kunnen koelen en/of verwarmen. Hierdoor is het mogelijk om iedere ruimte individueel en naar behoefte van de aanwezige gebruikers te verwarmen of te koelen. Het mooie aan VRV / VRF systemen is dat ze complete gebouwen kunnen koelen, verwarmen en ventileren.

Uitgevoerd met de INVERTER technologie. Het energieverbruik van een inverter airconditioning ligt ca. 30 tot 50 % lager als bij een traditionele airconditioner.

Hoe werkt het?

 

1. Aanvraag

U dient een aanvraag bij ons in of bent op zoek naar advies.

2. Wij komen langs

Op basis van ons bezoek stellen wij een advies op voor uw installatie.

3. Plaatsing

Na goedkeuring starten wij met de plaatsing van het airconditioning systeem.

Wij werken met een gedigitaliseerd logboek, zodat er geen onnodig papierwerk bij komt kijken.

Werken bij Klimakoel?

Bekijk de vacature!